Ny fuglekonge i Dragør

Den 27. oktober 2001 holdt Dragør Borgerforening sin årlige fugleskydning. Det var nr. 94 i rækken af en tradition som startede i 1906 og fortsat lige siden, kun afbrudt 2 år under krigen. Den hæder og ære, det er at blive fuglekonge, er noget, man skal have gjort sig fortjent til, ved en ekseptionel indsats for foreningen, altså ikke noget med skydefærdighed som mange tror!

Under aftenens festmiddag, et par timer efter skydningen var afsluttet, talte Borgerforeningens formand, Richard Barth, for den afgående konge, Hanne Kirkeberg og løftede så langsomt sløret for den nye, som blev afsløret som ingen anden end KURT MATHISEN. Motiveringen var at HM. Kong Kurt altid er parat til at hjælpe med ved vore utallige arrangementer. Et stort projekt som renovering af de gamle skydedøre, iværksatte HM. Kong Kurt men udførte det selvfølgelig også. Har man IT problemer? Så konsulter HM; Kong Kurt, men man skal have god tid, ingen sjusk eller hovsaløsninger tillades.

Overdragelsen af værdigheden bestod af blomster til Dronning Kate og et stort tin erindringsbæger med inskription til Kon gen, der også blev iført det flotte bandoler, med de mange smukke sølvskjolde doneret af tidligere Konger, dette er dog kun til låns.

Et flot og værdigt Konge par, som vi i Dragør Borgerforening er meget stolte over.

Richard Barth, formand for Dragør Borgerforening.