Nye bøger

5. bog om Søvang

Dines Bogø har netop udgivet den femte bog om Søvang, og Søvang er efterhånden det bedst beskrevne og dokumenterede område i hele Dragør Kommune bortset fra den gamle Hollænder by og det historiske Dragør. Det er Dines Bogø's fortjeneste, at de mange fotos og informationer om Søvang er blevet indsamlet og bearbejdet, og der er vel snart ikke et eneste hus i Søvang, som ikke på en eller anden måde kan findes i Søvangbøgerne. Samtidig vidner bøgerne om et hektisk og aktivt liv i Søvangs store område gennem tiden, hvor fællesskab og fællesoplevelser har været ledetråden for mange. En ledetråd som fortsat er gældende på trods af store forandringer og mange nye tilflyttere.

Søvang blev etableret i 1918 og har i løbet af årene udviklet sig fra et nærmest klondykeagtigt område til et moderne villakvarter omgivet af skov, mark og strand. Søvang er ganske stor og dækker et areal ca. fem gange så stort som hele den gamle by i Dragør, og Grundejerforeningen Søvang er med sine 623 parcelhuse Danmarks største grundejerforening.

Søvang i fokus

Efter sommerferien nærmere bestemt den 17. september 2002 er der planlagt en foredragsaften, hvor der sættes fokus på Søvang.

Møde om Søvang

Foredragsaftenen vil blive gennemført med bidrag af Dines Bogø og grundejerforeningens formand Claus Ehlers, der har haft tilknytning til Søvang siden sin tidligste barndom. Arrangementet vil blive gennemført med deltagelse af medlemmer fra Grundejerforeningen Søvang, og det bliver utvivlsomt en spændende aften med livlig spørgelyst.

De fem bøger om Søvang har undertitlerne:

Del 1: "Så fjernt fra stor-byen og alligevel så nær" (1966)

Del 2: "Søvang i tekst og billeder" (1998)

Del 3: "Søvang på kryds og tværs" (2000)

Del 4: "Søvang i fokus" (2000)

Del 5: "Hvad er Dragør uden Søvang?" (2001)

Fortsættes side 7