Vort besøg på Dragør fort

Da medlemmerne var blevet bænket, fortalte Kystartilleriforeningens formand Bent Nielsen om mødelokalerne på Dragør fort og om foreningens historie. Orlogskaptajn Peter Thorning Christensen fortalte derefter om fortets historie og om baggrunden for anlæg af den ydre fortrække uden for København.

Det var nu tid til at røre benene inden i fortet, hvor Poul Erik Bindner viste rundt. Alle lokaler blev gennemgået, og Poul Erik startede også en af de store B&W motorer fra 1953, der stadig kan forsyne fortet med el.

Sekretæren Dines Bogø havde en stor samling fotos med af Dragør fort og omegn. Dines Bogø var i anden anledning kommet i kontakt med tidligere marinesoldat Hans Fruegaard Nielsen (87 år), der var værnepligtig maskinmester på fortet fra sommeren 1940 til sommeren 1941.

Fruegaard Nielsen var indbudt, og mange af Fruegaard Nielsens fotografier, der var taget på fortet fra den periode, var fremlagt. Fotografierne har ikke været offentligt kendt, før Dines Bogø kom i besiddelse af dem. Fotografierne er alle fra perioden maj 1940 til maj 1941. Mange af fotografierne er fra Dragør fort, men der er dog også fotografier fra Kongelundsfortet og fotografier fra omegnen af fortene. Nogle af ..

fortsættes side 4